În briefingul de presă susținut de Cîțu după terminarea ședinței de guvern, printre altele ne anunță că ministru de finanțe Alexandru Nazare a fost demis din funcția de ministru de finanțe.
Pe lângă faptul că premierul a încurcat ministerul finanțelor cu ministerul sănătății, pe principiul gura păcătosului adevăr grăiește (e adevărat, ministerul sănătății e rămas mult în urma celorlalte ministere), mai și minte cu nerușinare, spunând că s-a întâlnit și a anunţat șefii partidelor aflate în coaliție, cel puțin unul nu a fost anunţat, președintele PNL Ludovic Orban. Eu mai știu că nici președintele UDMR nu a fost anunțat.
Surse de la Palatul Victoriei care se verifică cu cele aflate la Palatul Cotroceni, afirmă că ministrul de finanțe Nazare a fost demis din două motive, primul este că Nazare nu s-a sfiit să recunoască că în neutralitatea afișată, îl susține de fapt pe Ludovic Orban, dar Cîţu are nevoie și să facă ce vrea mușchii lui legat de rectificarea bugetară, adică ar vrea să-și țină o parte de promisiuni făcute primarilor sau președinților de consilii județene, cărora le-a promis la ceas de taină în privința alegerii președintelui PNL.
Pentru funcția de președinte PNL, Cîțu și președintele Iohanis trădează interesul național.
Legat de demiterea sa, Alexandru Nazare a posta pe Facebook:
„I-am spus domnului Florin Cîțu să pună în discuție decizia legată de evaluarea și retragerea mandatului meu în forurile de decizie ale PNL, conform protocolului asumat în coaliție.
Astăzi, înainte de ședința de Guvern, mi-a confirmat că va trimite propunerea de remaniere. Am menționat că remanierea nu se impune dacă analizăm rezultatele; a replicat că această decizie nu are legătură cu rezultatele, ci cu “echipa”. Posibil s-a referit la faptul că nu m-am alăturat echipei care să îl susțină în campania pentru poziția de președinte al PNL. Am considerat că o atitudine neutră, prin prisma poziției de ministru de Finanțe, este cea mai înțeleaptă în raport cu interesele românilor, cu țintele asumate de România și cu imaginea PNL.
Țin să menționez că nu sunt întârzieri în proiectele de la Ministerul Finanțelor, așa cum a precizat premierul. Mai mult, am deblocat multe dintre proiectele preluate și am inițiat multe altele noi, precum parteneriatul cu UiPath.
Am mărit, în negociere cu Comisia Europeană, suma alocată Ministerului de Finanțe prin PNRR, de la 100 mil. EUR la 562 mil EUR și am dublat numărul de proiecte de digitalizare, de la 25 la 50. În plus, am adăugat și reforme proiectelor de investiții.”