Alexander Gintsburg, directorul Institutului Gamaleya, cel care a dezvoltat vaccinul Sputnik V a declarat pentru agenția Reuters că: „Trebuie să fim cu ochii pe această tulpină Delta, menținând nivelurile de anticorpi ridicate, prin revaccinare frecventă”
Astfel, începând cu data de 1 iulie, clinicile de sănătate din Moscova au început să administreze a treia doză de vaccin anti-COVID. Rușii s-au luat după specialișii de la companiile Pfizer și Moderna au lansat de luni bune ipoteza necesității unei așa-numite booster shot, o doză suplimentară de vaccin, care ar spori simțitor răspunsul imun al organismului la coronavirus.
Măsura cu a treia doză de vaccin a fost recomandată de Ministerul rus al sănătății, rușii recunosc că aceasta este o măsură disperată și că din cauza faptului că populația nu prea are chef să se vaccineze, cei care deja s-au vaccinat, pentru binele lor, urmează să facă o nouă doză la fiecare șase luni, până când populația matură a rusiei va atinge pragul de 60%.
Cei de la libertatea au scris: „Serurile folosite sunt Sputnik V, Sputnik Light și mai puțin vehiculatele EpiVacCorona și CoviVac, făcute, desigur, tot în Rusia. Oamenii de știință ruși susțin că protecția asigurată de Sputnik V durează mai mult de șase luni și că doza suplimentară, a treia, va menține ridicat numărul anticorpilor, ajutând organismul să lupte cu varianta Delta.”