Nu înțeleg cum despre doctori am putut scrie, pe bună dreptate, mai ales ținând cont de condițiile precare din sistemul nostru sanitar, că sunt adevărați eroi și tot despre doctori, concetățenii noștri, scriu acum că sunt criminali. De unde această nepăsare? Soția tânărului mort cu zile a declarat că dacă nu era nenorocita asta de pandemie, soțul ei ar fi trăit acum. Fals. Filmul „Moartea domnului Lăzărescu” s-a bazat pe un caz real și era liniște și pace și bine, doar nepăsarea și neomenia a fost la fel. Nu i-a împiedicat nimeni pe medicii și asistentele din Galați să se comporte măcar omenește, nu mai zic să-și fi făcut datoria pentru care au depus jurământ și pentru care primesc salarii frumușele. Cum au putut să-l țină 12 ore în frig, fără să-i dea măcar o aspirină sau un pahar cu apă. Dar dacă ar fi scos din buzunar măcar o sută de euro, comportamentul personalului medical ar fi fost cumva la fel?
Florin Chirilă, un bărbat tânăr și tatăl unui băiețel de 11 ani, din Galați, a murit, la numai de 46 de ani, după ce a fost plimbat de la un spital la altul, cinci zile la rând, fără să primească niciun tratament. CINCI ZILE LA RÂND!!!! Vă dați seama? Cum a putut să se întâmple această oroare? „A fost nevoie să moară oameni pentru ca Guvernul să demisioneze”, a spus în noiembrie 2015 președintele Iohannis , ce mai așteaptă președintele și gașca criminală adunată în jurul lui și nu demisionează? Să ne lase și să se ducă în plata Domnului, unde voiește domnia sa, chiar și să joace golf. Ghinion, demisia este onorabilă și necesară atunci când și-o dau alții, nu el. Câtă mizerie să mai înghițim?
Bărbatul din Galați avea pneumonie și era vaccinat pentru COVID cu schema completă. Un caz banal.
Încerc să refac filmul grotesc. Vineri seara, 29 octombrie Florin Chirilă a acuzat dureri de spate și pentru a se liniști a luat un antiinflamator. Sâmbătă, pe lângă dureri a început să facă și febră, drept pentru care Adriana Chirilă, soția decedatului de acum, a sunat la 112, unde i s-a spus că abia peste două zile ar putea să se deplaseze un echipaj la domiciliu.
Cum situația se înrăutățea rapid, gălățeanul a chemat un taxi și s-a dus la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Galaţi, unde a așteptat 12 ore pe o bancă, afară în frig, în curtea spitalului, pentru rezultatul testului PCR, ca abia după aceea putea fi văzut de un medic.
„Când ne-au văzut cei de la containere, ne-au întrebat de ce am venit. Le-a explicat soțul ce simptome are, dar cei de la containere au spus că ei tratează doar COVID-19. Am intrat la UPU, dar fetele de acolo ne-au spus că nu poate să-l vadă niciun medic până când nu i se face un test pentru COVID-19. Și de acolo, ne-au spus să mergem acasă și să așteptăm salvarea să vină să-l testeze, peste două zile. Ne-am simțit de parcă eram egali cu zero, nu oameni între oameni”, a declarat Adriana Chirilă (conform celor de la Viața Liberă).
„Mi-a zis că stă pe un scaun, dar se simte foarte moleșit, nu mai are putere de nimic și că a cerut la doamnele de acolo o pastilă sau o perfuzie să-i facă și a zis că nu se poate fără știrea medicului să-i facă nimeni nimic”, a mai declarat soția. Câtă nesimțire din partea celor pe care i-am crezut eroi. Câtă neomenie, criminalii! În jurul orei 20.00, după atâtea ore de stat în frig, Florin Chirilă nu a mai rezistat și a plecat acasă.
Duminică dimineață Adriana Chirilă a sunat din nou Ambulanța, soțul ei se simțea foarte rău și de data asta salvarea a venit și l-a dus pe Florin la Spitalul Județean. Peste noapte a fost trecut la Terapie Intensivă și, dimineața, acesta a murit. Pe certificatul constatator scrie că a murit din cauza unei pneumonii.
„Este vorba despre un pacient de 46 de ani, vaccinat cu vaccinul Pfizer, doza a doua o avea în august, pentru care am fost solicitați să intervenim pentru semne gripale, febră, tuse. Echipajul a ajuns la fața locului, l-a găsit cu impregnare virală, testul rapid antigenic a fost negativ. A fost transportat la Spitalul Județean, la serviciul de Urgență. Asta pe 31 octombrie. Ulterior, pe data de 1 noiembrie, a fost din nou transportat de la domiciliu la spital, cu tensiune și puls stabil, iar în data de 1 noiembrie, după-amiază, a fost transportat la Spitalul TBC, pentru consult de specialitate, și apoi a fost transportat înapoi la Spitalul de Urgență”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.
Cine are curaj să-i spună singurului bărbat rămas în familia Chirilă, un băiețel de 11 ani, că tatăl lui a murit cu zile pentru că unor medici nu le-au păsat.