Inițial sau înscris 15 firme și asocieri pentru construirea unui segment din Autostrada Sibiu-Pitești, în lungime de 37 de kilometri, cuprins între localitățile Cornetu și Tigveni. Contract estimat de către specialiști în jurul sumei de 1,2 miliarde euro.
Conform OUG 25 din 31 martie 2021, faimoasa Ordonanță de Urgență aprobată în secret, care a cuprins modificări nepublicate care a interzis accesul firmelor din China de la orice licitație și nici nu s-a făcut vreo referire la ea la conferință de presă a lui Florin Cîțu, ținută după închiderea ședinței de Guvern. Astfel au fost eliminate ofertele de la toți constructorii chinezi și au rămas în luptă grecii de la Aktor, italienii de la Astaldi și Pizzarotti, austriecii de la Strabag și turcii de la Makyol și Mapa. Aproape toate firmele rămase în cursă au avut sau au proiecte în derulare în România.
Grecii de la Aktor se chinuie să termine lotul 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, plus că au întârzieri și la Autostrada de Centură a Capitalei.
Cel mai bine stau constructorii italienii de la Astaldi care sunt deja prezenți la autostrada Sibiu-Pitești, pe porțiunea dintre Pitești și Curtea de Argeș.
Austriecii de la Strabag vor termina anul acesta lucrările la micul lot de șosea rapidă dintre Ungheni și Târgu Mureș.
Realizarea celor 37 de kilometri de autostradă dintre Tigveni și Cornetu va fi o adevărată provocare pentru orice constructor din lume, mai ales că pe acest tronson va trebui să se construiască un tunel cu galerie dublă pe o lungime de 1,7 kilometri și care va deveni cel mai lung tunel din România, la care se vor adăugă 48 de poduri și viaducte, două noduri rutiere, un ecoduct (pasaj care permite trecerea animalelor) și numeroase alte lucrări deosebite. Construcția acestor 37 de kilometri de autostradă se estimează la aproximativ 6 ani.