Alegerile regionale din Franța. Înfrângere copleșitoare pentru Macron și partidul său!

Alegerile regionale din Franța. Înfrângere copleșitoare pentru Macron și partidul său!
  • Duminică a avut loc în Franța primul tur al alegerilor regionale;
  • Înfrângere copleșitoare pentru Macron și partidul său, doar 10,9%;
  • Deși Reuniunea Națională, partidul lui madame Le Pen, a obţinut un rezultat mai puţin bun decât anunțau sondajele, doar 19,3%, dar are reprezentanți în aproape toate regiunile;
  • Marele câștigător al alegerilor de duminică sunt Republicanii, ei au obținut 29,3%;
  • Acest prim tur al alegerilor regionale şi departamentale a fost marcat de un foarte mare absenteism.

Ministrul de Interne francez Gerald Darmanin, la postul de televiziune France 2, a declarat: „Democrația înseamnă uneori pierderea alegerilor. Majoritatea prezidențială a înfruntat un obstacol important…să nu tragem concluzii pripite privind alegerile prezidențiale”

A mai spus și că „Nimeni nu poate fi fericit când există o rată de absenteism de 70%, și cu peste 80% în rândul tinerilor”

Ca o posibilă concluzie pot să spun că francezii şi-au exprimat votul și susţinerea pentru preşedinţii de partid aflaţi la sfârşitul mandatuli, adică beneficiare fiind partidele LR (Republicanii) şi Partidul Socialist (PS), în dauna partidului doamnei Le Pen, RN (Adunarea Naţională) şi al partidului preşedintelui Macron, la Republique en Marche (Lrem), prea puțin prezent în plan local.

Dar ceea ce este foarte interesant și care mă bucură foarte mult, este faptul că neo-marxiștii europeni, strânși în jurul președintelui Macron, încep să piardă teren. Eeeeei… scăpăm de useriși plus PLUS!